Jurnal

Șirul Stâncilor - Peștera de Gheață - Cabana Piatra Mare

Ac­tu­al­izări în Piatra Mare

Am făcut câteva corecții traseului marcat punct roșu care urcă de la Dâmbu Morii la Peștera de Gheață pe lângă Șirul Stâncilor șî am descâlcit zona ieșirii din Canionul Șapte Scări unde în harta Open­StreetMap erau câteva erori. Cu această ocazie am adăugat și traseul de ocolire continue.

Cabana Piatra Mare - Valea Gârcinului și Cabana Rențea - Susai pe sub Retevoiu

Trasee noi

Deși plănuisem o tură de trail jogging în Baiului între Azuga și Comarnic (măsurat cu Google Earth 30km, 1100m urcare) până la urmă tot în Piatra Mare am ajuns, unde am încercat să cuprindem în tura noastră trasee din Valea Gârcinului și de pe culmea Rențea care lipseau din continue.

Pledoarie pentru o hartă digitală liberă a muntelui

Unul din scopurile secundare ale implicării mele în realizarea site-ului nostru de trasee montane este im­pul­sion­area colectării de date din zonele montane în harta liberă Open­StreetMap. Open­StreetMap aduce în zona hărților ceea ce Wikipedia a adus în lumea en­ci­clo­pe­di­ilor: face posibilă realizarea unui proiect de mag­ni­tu­dine prin cumulul unui număr continue.

Aplicații pentru munte

MotionX GPS

După ce am trecut de la Android la iPhone am încercat o grămadă de aplicații pe care să le folosesc pe munte cu harta Open­StreetMap și de departe cea mai potrivită mi s-a părut MotionX GPS. Mai jos listez câteva din ca­pa­bil­itățile aplicației pe care le folosesc des.

De­scăr­carea hărților

Înainte de continue.

Dâmbu Morii - Bușteni peste Piatra Mare

Tura

Cu o mână lovită la o tură de cățărare n-am avut prea multe al­ter­na­tive așa că am ales un traseu ușor dar cu diferența mare de nivel (+2000m). Am făcut o traversare Dâmbu Morii - Bușteni peste Piatra Mare și Clăbucetul Taurului (Șapte Scări - Cabana Piatra Mare - Poiana Stânii continue.

Previous »